ငယ္ဘ၀ကို သတိရေစတဲ့ ဟင္းကို ဂုိဏ္းတူရန္သူ မျဖစ္လိုက္ရရွာတဲ့ ေမကဆုန္က ေရးခိုင္းထားတာ ၾကာလြန္းလွပါၿပီ။ ၾကာတာမွ ေရးခိုင္းတဲ့သူ ေမ့ေလာက္ေအာင္ ၾကာတာပါ။ ခက္ဆစ္ဖြင့္ဖို႕ လိုေနတာေလးေတြ ရိွလို႕ ခက္ဆစ္ ဖြင့္ပါမယ္။ ဂိုဏ္းတူဆိုတာ အလုပ္ဌာနခ်င္းတူလို႕ပါ။ ရန္သူဆုိတာက ဌာနခ်င္း တူေပမယ့္ အလုပ္သဘာ၀အရ ရန္သူေတြ ျဖစ္ေနလို႕ပါ။ ဒါေပမယ့္ ရန္သူေတြ ျဖစ္ခြင့္ မရလိုက္ပါဘူး။ သူနဲ႕ ကၽြန္ေတာ္က မီး၀င္ မီးထြက္ပါ။ ဒါေၾကာင့္ အလုပ္မွာ မဆံုျဖစ္လိုက္ပါဘူး။
ေမကဆုန္ ေရးခုိင္းတာက ဇူလိုင္လ ၅ ရက္ေန႕ကပါ။ ကၽြန္ေတာ္ ေရးတာက ေအာက္တုိဘာ ၃၁ ရက္ေန႕ပါ။ အခ်ိန္ေတြမ်ား ကုန္သြားတာ ျမန္သလိုလိုပဲ။ ဒါေပမယ့္ တခ်ိဳ႕ကိစၥေတြမွာ အခ်ိန္ေတြက မကုန္ႏုိင္ျပန္ဘူး။ ဥပမာ... ေစာင့္ရတဲ့ အခ်ိန္ေတြေပါ့။ ငယ္ဘ၀ကို သတိရေစတဲ့ ဟင္းေတြဆုိေတာ့ ငယ္ဘ၀ကို ျပန္ေစာင္းငွဲ႕ လွည္႕ၾကည္႕မိတယ္။ အခုေတာ့လည္း ငယ္ဘ၀ဆိုတာ ဘယ္လို ကုန္သြားမွန္း မသိလိုက္ဘူး။ အစားအစာနဲ႕ ပတ္သက္ၿပီး ေသခ်ာတာ တစ္ခုကေတာ့ ငယ္ဘ၀ကေန အခုခ်ိန္ထိ ဟင္းေခ်းမ်ားတာပဲ။ မေျပာင္းလဲတဲ့ အေၾကာင္းတရားေပါ့။
ဟင္းေခ်းမ်ားတဲ့ ကၽြန္ေတာ့္အတြက္ စီစဥ္ေပးရတဲ့ မာမားတစ္ေယာက္ ေခါင္းေျခာက္မွာ အမွန္ပါပဲ။ မစားတဲ့ ေရွာင္တဲ့ အသားေတြ ရိွသလို မႀကိဳက္တဲ့ဟင္းေတြလည္း အမ်ားသား။ အရိုးမ်ားသလို ေခ်းလည္း ခါးပါတယ္။ လူကသာ တရုတ္... ႀကိဳက္တဲ့ဟင္းေတြက ျမန္မာဟင္း ကုလားဟင္း။ ခက္တာက မာမားက အဲဒါမ်ိဳးေတြကို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ မခ်က္တတ္ဘူး။ တေန႕လာလည္း တရုတ္ဟင္း၊ ေနာက္တေန႕လည္း တရုတ္ဟင္း။ တရုတ္က တရုတ္ဟင္း မႀကိဳက္တာ ဘာေၾကာင့္လဲ ဆိုတာ သိေလာက္ပါၿပီေနာ္။
ပထမဆံုး သတိရတဲ့ဟင္းက ငံျပာရည္ခ်က္ ငါးပိခ်က္ေပါ့။ ျမန္မာဟင္းထဲမွာ ငံျပာရည္ခ်က္၊ ငါးပိခ်က္ကို ႀကိဳက္တယ္။ အိမ္မွာက အစပ္ေလွ်ာ့ စားေတာ့ ျမန္မာလက္ရာ ငါးပိခ်က္ေတြလို မစပ္ဘူး။ ျမန္မာပံုစံပဲ စားခ်င္တယ္ဆိုလို႕ ကၽြန္ေတာ့္အတြက္ သီးသန္႕ဆိုၿပီး စပ္စပ္ေလး ခ်က္ရတယ္။ တျခားဟင္းေတြ မပါလည္း ငါးပိခ်က္တစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႕ ထမင္းစား၀င္တယ္။ သူငယ္ခ်င္းေတြရဲ႕ အလွဴမွာလည္း တျခားဟင္းေတြကို မႏွိဳက္ပဲ ငါးပိခ်က္နဲ႕ သခြါးသီးပဲ စားေနလုိ႕ စိတ္မေကာင္း ျဖစ္ၾကရွာတယ္။ အလွဴရွင္ စိတ္မေကာင္း မျဖစ္ရေအာင္ အားနာပါးနာနဲ႕ ၾကက္သားဟင္း ၀က္သားဟင္း ယူစားမယ္ မထင္ပါနဲ႕။ ထမင္း၀ိုင္းမွာ ငါးပိခ်က္ရိွေနရင္ တျခားဟင္းေတြ မ်က္ႏွာငယ္ရတာ အေသအခ်ာပါပဲ။
ငယ္ငယ္တုန္းက လူေကာင္ထြားေအာင္ ဆိုၿပီး ပဲစားရတယ္။ ဆယ္တန္း ေျဖၿပီးေတာ့ ပဲကို ေရစိမ္ၿပီးေတာင္ စားျဖစ္တယ္။ အိမ္မွာလည္း ပဲဟင္း ခဏ ခဏ ခ်က္တယ္။ ကုလားပဲဟင္း ခ်က္တယ္။ ပဲျပဳတ္ေၾကာ္တယ္။ ပဲကတၱီပါျပဳတ္ သုပ္စားတယ္။ ပဲနီေလး ဟင္းရည္ခ်က္တယ္။ ပဲႀကီးႏွပ္တယ္။ ပဲစားေပမယ့္ လူေကာင္က ေဗလု၀နဲ႕ နင္လား ငါလား မတိမ္းမယိမ္းပဲ။ အဲဒီပဲမ်ိဳးစံုထဲမွာ ပဲႀကီးႏွပ္ကို အႀကိဳက္ဆံုးပဲ။ ဆူးပုတ္ရြက္ေလး အုပ္ထားတဲ့ ပဲႀကီးႏွပ္က စားလုိ႕ အေတာ္ေကာင္းလြန္းတယ္။ ပဲႀကီးႏွပ္က ပဲႀကီးနဲ႕ ႏွပ္တာကို ႀကိဳက္သလို ေထာပတ္ပဲနဲ႕ ႏွပ္တာလည္း ႀကိဳက္တယ္။ ကုလားျပည္မွာ ေနခဲ့တုန္းက ပဲဟင္းမ်ိဳးစံု ေန႕တုိင္း စားခဲ့ရလို႕ ကုလားျပည္ကို လြမ္းရင္ ပဲကိုလည္း လြမ္းတယ္။ ပဲစားလို႕လား မသိဘူး တစ္ေယာက္ေသာသူကို ရင္ထဲက အသည္းစကားေတြ ေျပာခ်င္မိျပန္တယ္။
ကိုးတန္းေျဖၿပီး ဆယ္တန္းမတက္ခင္ ပုဂံမွာ တစ္လနီးပါးေနေတာ့ ထမင္းဆိုင္မွာ ဟင္းေတြ အစံုအလင္ ခ်ေပးလည္း ႏိွဳက္တဲ့ဟင္းခြက္က တစ္မ်ိဳးတည္း။ အဲဒါက ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္။ တစ္လနီးပါး ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ တစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႕ ထမင္းစားလို႕ ထမင္းဆိုင္ကေတာင္ အံ့ၾသတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ ဟင္းေခ်းမ်ားတဲ့ ေန႕ဆိုရင္ မာမားက ပုန္းရည္ႀကီး သုပ္ေပးတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို အညီွနံ႕ေပ်ာက္ေအာင္ ေရၾကာၾကာစိမ္ၿပီးမွ သုပ္ေတာ့ စားရတာ အဆင္ေျပတယ္။ ပုန္းရည္ႀကီးနဲ႕ဆို ထမင္းစားၿမိန္တယ္။ အနည္းဆံုး ႏွစ္ပန္းကန္ပဲ။
ငယ္ဘ၀ကို သတိရေစတဲ့ ဟင္းေတြကေတာ့ ဒီေလာက္ေလးပါပဲ။ သူမ်ားတကာေတြလို ခ်က္မစားတတ္ေတာ့ အဲဒီဟင္းေတြကို သတိရၿပီး စားခ်င္စိတ္ရိွလည္း ခ်က္မစားျဖစ္ပါဘူး။ ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ အခြံႏႊာတတ္ေပမယ့္ ၾကက္သြန္ မလွီးတတ္လို႕ ဓါးထိမွာ ေၾကာက္ၿပီး မစားျဖစ္ျပန္ဘူး။ မတတ္ရင္ တတ္ေအာင္ သင္ေပါ့လို႕ ေစတနာနဲ႕ ေျပာၾကမွာကိုလည္း ျမင္ေယာင္မိပါတယ္။ အိမ္ရွင္မ မရိွေသးတဲ့ အခုေလာေလာဆယ္ ဘ၀အေနနဲ႕ ကၽြန္ေတာ့္အိမ္မွာ မီးဖိုေခ်ာင္ဆိုတာ မရိွလည္း ျဖစ္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ။
ေမကဆုန္ ေရးခုိင္းတာက ဇူလိုင္လ ၅ ရက္ေန႕ကပါ။ ကၽြန္ေတာ္ ေရးတာက ေအာက္တုိဘာ ၃၁ ရက္ေန႕ပါ။ အခ်ိန္ေတြမ်ား ကုန္သြားတာ ျမန္သလိုလိုပဲ။ ဒါေပမယ့္ တခ်ိဳ႕ကိစၥေတြမွာ အခ်ိန္ေတြက မကုန္ႏုိင္ျပန္ဘူး။ ဥပမာ... ေစာင့္ရတဲ့ အခ်ိန္ေတြေပါ့။ ငယ္ဘ၀ကို သတိရေစတဲ့ ဟင္းေတြဆုိေတာ့ ငယ္ဘ၀ကို ျပန္ေစာင္းငွဲ႕ လွည္႕ၾကည္႕မိတယ္။ အခုေတာ့လည္း ငယ္ဘ၀ဆိုတာ ဘယ္လို ကုန္သြားမွန္း မသိလိုက္ဘူး။ အစားအစာနဲ႕ ပတ္သက္ၿပီး ေသခ်ာတာ တစ္ခုကေတာ့ ငယ္ဘ၀ကေန အခုခ်ိန္ထိ ဟင္းေခ်းမ်ားတာပဲ။ မေျပာင္းလဲတဲ့ အေၾကာင္းတရားေပါ့။
ဟင္းေခ်းမ်ားတဲ့ ကၽြန္ေတာ့္အတြက္ စီစဥ္ေပးရတဲ့ မာမားတစ္ေယာက္ ေခါင္းေျခာက္မွာ အမွန္ပါပဲ။ မစားတဲ့ ေရွာင္တဲ့ အသားေတြ ရိွသလို မႀကိဳက္တဲ့ဟင္းေတြလည္း အမ်ားသား။ အရိုးမ်ားသလို ေခ်းလည္း ခါးပါတယ္။ လူကသာ တရုတ္... ႀကိဳက္တဲ့ဟင္းေတြက ျမန္မာဟင္း ကုလားဟင္း။ ခက္တာက မာမားက အဲဒါမ်ိဳးေတြကို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ မခ်က္တတ္ဘူး။ တေန႕လာလည္း တရုတ္ဟင္း၊ ေနာက္တေန႕လည္း တရုတ္ဟင္း။ တရုတ္က တရုတ္ဟင္း မႀကိဳက္တာ ဘာေၾကာင့္လဲ ဆိုတာ သိေလာက္ပါၿပီေနာ္။
ပထမဆံုး သတိရတဲ့ဟင္းက ငံျပာရည္ခ်က္ ငါးပိခ်က္ေပါ့။ ျမန္မာဟင္းထဲမွာ ငံျပာရည္ခ်က္၊ ငါးပိခ်က္ကို ႀကိဳက္တယ္။ အိမ္မွာက အစပ္ေလွ်ာ့ စားေတာ့ ျမန္မာလက္ရာ ငါးပိခ်က္ေတြလို မစပ္ဘူး။ ျမန္မာပံုစံပဲ စားခ်င္တယ္ဆိုလို႕ ကၽြန္ေတာ့္အတြက္ သီးသန္႕ဆိုၿပီး စပ္စပ္ေလး ခ်က္ရတယ္။ တျခားဟင္းေတြ မပါလည္း ငါးပိခ်က္တစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႕ ထမင္းစား၀င္တယ္။ သူငယ္ခ်င္းေတြရဲ႕ အလွဴမွာလည္း တျခားဟင္းေတြကို မႏွိဳက္ပဲ ငါးပိခ်က္နဲ႕ သခြါးသီးပဲ စားေနလုိ႕ စိတ္မေကာင္း ျဖစ္ၾကရွာတယ္။ အလွဴရွင္ စိတ္မေကာင္း မျဖစ္ရေအာင္ အားနာပါးနာနဲ႕ ၾကက္သားဟင္း ၀က္သားဟင္း ယူစားမယ္ မထင္ပါနဲ႕။ ထမင္း၀ိုင္းမွာ ငါးပိခ်က္ရိွေနရင္ တျခားဟင္းေတြ မ်က္ႏွာငယ္ရတာ အေသအခ်ာပါပဲ။
ငယ္ငယ္တုန္းက လူေကာင္ထြားေအာင္ ဆိုၿပီး ပဲစားရတယ္။ ဆယ္တန္း ေျဖၿပီးေတာ့ ပဲကို ေရစိမ္ၿပီးေတာင္ စားျဖစ္တယ္။ အိမ္မွာလည္း ပဲဟင္း ခဏ ခဏ ခ်က္တယ္။ ကုလားပဲဟင္း ခ်က္တယ္။ ပဲျပဳတ္ေၾကာ္တယ္။ ပဲကတၱီပါျပဳတ္ သုပ္စားတယ္။ ပဲနီေလး ဟင္းရည္ခ်က္တယ္။ ပဲႀကီးႏွပ္တယ္။ ပဲစားေပမယ့္ လူေကာင္က ေဗလု၀နဲ႕ နင္လား ငါလား မတိမ္းမယိမ္းပဲ။ အဲဒီပဲမ်ိဳးစံုထဲမွာ ပဲႀကီးႏွပ္ကို အႀကိဳက္ဆံုးပဲ။ ဆူးပုတ္ရြက္ေလး အုပ္ထားတဲ့ ပဲႀကီးႏွပ္က စားလုိ႕ အေတာ္ေကာင္းလြန္းတယ္။ ပဲႀကီးႏွပ္က ပဲႀကီးနဲ႕ ႏွပ္တာကို ႀကိဳက္သလို ေထာပတ္ပဲနဲ႕ ႏွပ္တာလည္း ႀကိဳက္တယ္။ ကုလားျပည္မွာ ေနခဲ့တုန္းက ပဲဟင္းမ်ိဳးစံု ေန႕တုိင္း စားခဲ့ရလို႕ ကုလားျပည္ကို လြမ္းရင္ ပဲကိုလည္း လြမ္းတယ္။ ပဲစားလို႕လား မသိဘူး တစ္ေယာက္ေသာသူကို ရင္ထဲက အသည္းစကားေတြ ေျပာခ်င္မိျပန္တယ္။
ကိုးတန္းေျဖၿပီး ဆယ္တန္းမတက္ခင္ ပုဂံမွာ တစ္လနီးပါးေနေတာ့ ထမင္းဆိုင္မွာ ဟင္းေတြ အစံုအလင္ ခ်ေပးလည္း ႏိွဳက္တဲ့ဟင္းခြက္က တစ္မ်ိဳးတည္း။ အဲဒါက ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္။ တစ္လနီးပါး ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ တစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႕ ထမင္းစားလို႕ ထမင္းဆိုင္ကေတာင္ အံ့ၾသတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ ဟင္းေခ်းမ်ားတဲ့ ေန႕ဆိုရင္ မာမားက ပုန္းရည္ႀကီး သုပ္ေပးတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို အညီွနံ႕ေပ်ာက္ေအာင္ ေရၾကာၾကာစိမ္ၿပီးမွ သုပ္ေတာ့ စားရတာ အဆင္ေျပတယ္။ ပုန္းရည္ႀကီးနဲ႕ဆို ထမင္းစားၿမိန္တယ္။ အနည္းဆံုး ႏွစ္ပန္းကန္ပဲ။
ငယ္ဘ၀ကို သတိရေစတဲ့ ဟင္းေတြကေတာ့ ဒီေလာက္ေလးပါပဲ။ သူမ်ားတကာေတြလို ခ်က္မစားတတ္ေတာ့ အဲဒီဟင္းေတြကို သတိရၿပီး စားခ်င္စိတ္ရိွလည္း ခ်က္မစားျဖစ္ပါဘူး။ ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ အခြံႏႊာတတ္ေပမယ့္ ၾကက္သြန္ မလွီးတတ္လို႕ ဓါးထိမွာ ေၾကာက္ၿပီး မစားျဖစ္ျပန္ဘူး။ မတတ္ရင္ တတ္ေအာင္ သင္ေပါ့လို႕ ေစတနာနဲ႕ ေျပာၾကမွာကိုလည္း ျမင္ေယာင္မိပါတယ္။ အိမ္ရွင္မ မရိွေသးတဲ့ အခုေလာေလာဆယ္ ဘ၀အေနနဲ႕ ကၽြန္ေတာ့္အိမ္မွာ မီးဖိုေခ်ာင္ဆိုတာ မရိွလည္း ျဖစ္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ။
18 comments:
ေအာ္ အညာစာေတြ ႀကိဳက္သလိုပဲေနာ္။
ပဲတို႔ ပုန္းရည္ႀကီးတို႔။
ကိုယ္နဲ႔ေျပာင္းျပန္။
ဒါေတာင္ အညာမွာ မေနျဖစ္ေတာ့မွ အညာစာေတြႀကိဳက္တတ္လာတာ။ ေနတုန္းက မႀကိဳက္ဘူး။
ဟမ္..
ေဂ်ဒီနဲ႔ တူတာ တစ္ခုရွိသြားျပီ..
ထူးဆန္းလိုက္တာ..အခုမွ သိတယ္..။။
က်ောန္လဲ သူငယ္ခ်င္းအိမ္ထမင္းလိုူက္စားတတ္တဲ့
အက်င့္ရွိတယ္။။
လူမ်ိဳးျခားအိမ္ေတြေပါ့။။
အသားၾကီး ငါးၾကီးဆို မၾကိဳက္ိဘူး။။
ျမန္မာအစားအစာေလးမွ ၾကိဳက္တာ။။
အေမခ်က္တဲ့မုန္႔ဟင္းခါးဆို လံုး၀မစားဘူး။။
တရုတ္နံ႔ပါေနလို႔..ဟီးးး
ၾကိဳက္တာက ပဲေတြခ်ည္းပဲကိုး.. အင္း..
ၾကက္သြန္နီႏႊာျပီးသား ျဖတ္ျပီးသား ရယ္ဒီမိတ္ေတြ ေရာင္းရင္ ေကာင္းမွာပဲ.. ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေတာ့ ေတြ႔ဖူးတယ္..
အားလံုးစားတယ္ ဂ်ီမမ်ားဘူး ဘာမမရွိရင္ ငံၿပာရည္ဆမး္ၿပီး ႀကက္သြန္နီနဲ႕စားတယ္။
အၾကိဳက္ခ်င္း တူေနျပီ
ထမင္းတဝိုင္းထဲ အတူစားရင္ေတာ့ ဟင္းလုေနရေတာ့မယ္ ထင္တယ္..း)
အစ္ကိုေရ ေရးေပးတာ ေက်းဇူးပါေနာ္..
ပဲၾကီးႏွပ္နဲ႔ ပုန္းေရၾကီးသုပ္တာ အၾိျကိုက္ခ်င္းတူတယ္.. း)
စားခ်င္တာေတြ အတူစားႏိုင္ေအာင္လို႔ အိမ္ရွင္မေလး ၿမန္ၿမန္ အိမ္ေပၚေရာက္ပါေစ..
ပုန္းရည္ၾကီးသုပ္ေတာင္ စားခ်င္သြားၿပီ။
အၿပံဳးပန္း
မအယ္လည္း ငပိခ်က္ႀကိဳက္တယ္။
ငံျပာရည္ေၾကာ္၊ မက်ီးသီးစိမ္းနဲ႕ ငါးခူနဲ႕ငပိခ်က္၊ ပဲငါးပိနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ ေၾကာ္။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကို ငါးနဲ႕ပ်စ္ပ်စ္ေလး ငပိခ်က္လို ခ်က္၊
သီးစံုပဲကုလားဟင္းတို႕ ဘာဂ်ီေၾကာ္တို႕ ပူရီတို႕ ၾကက္သား ပလာတာ ခ်စ္တီးထမင္း ႀကိဳက္တယ္။
ဟိုတုန္းကထက္ ငပိခ်က္ကို ခု ပိုႀကိဳက္တယ္။ေတာ္ရုံလည္း ခ်က္မစားျဖစ္ေတာ့ သူမ်ားအိမ္မွာ တြယ္လို႕ကေတာ့ အျပတ္စားတာပဲ။
ပဲ နွပ္တို႕ ပဲႀကီးဆူးပုတ္ခတ္တို႕ေတာ့ မႀကိဳက္ဘူး။ ပုန္းရည္ႀကီး သုတ္ေတာ့ ႀကိဳက္တယ္။
ဘေလာ့ ပိတ္ေတာ့မွာလား။ မအယ္ လာေရးတာ အလကားေပါ့။
မိန္းမကေတာ့ ဓါးရွရင္ ရွလား။ မီးဖိုေခ်ာင္က အိမ္ရွင္မနဲ႕ပဲ ဆိုင္တာလား။ ဂ်စ္သူေလးေရ လာဖတ္ပါအုန္း။ :)
မအယ္
ၾကက္သြန္လွီးလည္း ေမာင္ မလွီးနဲ႕
ဓါးရွတတ္တယ္ မယ္လွီးမယ္
တမင္းစားလည္း ေမာင္မစားနဲ႕
အာယားတတ္တယ္ မယ္စားမယ္။
ၿွဗဲ....:))))။
မအယ္
ေအာ္ တရုတ္ျဖစ္ျပီး ျမန္မာစာေတြ ၾကိဳက္တက္ရင္ ေတာ့ ကုလားမေလး ရေအာင္ ယူထားပါ ေအာ္ ဘာမွ လည္း ဆုိင္ဘူးမေျပာနဲ႔ ကုလားစာလည္း ၾကိဳက္တယ္ ဆုိလုိပါ ဒါမွ ဒါမွ
မင္းအိမ္ျဖဴ
ps : ဟုိတစ္ေန႔က ဂ်ာနယ္တစ္ေစာင္မွာ ကုိဂ်ဴလိုင္ ဆုိတာ ေတြ႔တယ္ အဲဒါ ကုိဂ်ဴလိုင္လား ၊၊ ေသြးလြန္ တုပ္ ေကြးေ၇းထားတာ ၊၊ ေသြးသံၾကားရင္ သတိရပါတယ္ P:
Nite
ကုိယ္႕ဘဝကုိယ္ဝမ္းနည္းသြားသည္။
morning!
ကိုဂ်ဴလိုင္ေရ တရုတ္ျဖစ္ၿပီး ငပ္ၾကိဳက္တာခ်င္း တူေနၿပီ။ ျမန္မာျပည္က လူၾကံဳရွိရင္ မွာတာက ငပိေရပဲ။ စီးတီးေဟာက ငပိေရေတြ စားလို႔မရဘူး။ ငပိေရက်ိဳ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးရွိရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ငရုတ္သီးစိမ္းေလး၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေလးေထာင္းထည့္ၿပီး အဲဒီတခြက္ထဲနဲ႔ စားတတ္တယ္။ တို႔စရာေတာ့ ငယ္ငယ္ထဲက ထမင္းနဲ႔ တူတူ မစားတတ္ဘူး။ သရက္သီးတို႔ ၊ သခြားသီးတို႔ကို ထမင္းၿပီးမွ ဒီအတိုင္း ငပိေရနဲ႔ တို႔ၿပီးထိုင္စားတာ။ :) ေျပာရင္းနဲ႔ စားခ်င္လာၿပီ။
အင္း သူ ့ေကာင္မေလးေတာ့မလြယ္ဘူး ..ဒါေပမယ့္
ျပီးမွမိန္းမရမ
မီးဖိုထဲကမထြက္ျဖစ္အံုးမယ္
“ေဂ်ဒီေရ“ ဆို အိမ္ေရွ ့ကေခၚလိုက္ရင္မီးဖိုထဲကေန
“ ေဟ ငါဒီမွာဟင္းခ်က္ေနလို.“
့ဆိုျပီးထြက္လာမွာျမင္ေယာင္ေသးေတာ့
ဒို႔လဲပုန္းရည္ၾကီးၾကိဳက္တယ္
ကိုဂ်ဴလိုင္ေရ....
ျပည့္စံုေႏြးေထြးျပီး လတ္ဆတ္တဲ့ အစာမ်ိဳးစံုနဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္ေလး အျမန္ဆံုးပိုင္ဆုိုင္ပါေစဗ်ိဳးးးးးး
ကိုဂ်ဴလိုင္ေရ..
က်ေနာ္လည္း သက္သက္လြတ္စားတာေတာင္ ပုန္းရည္ၾကီးနဲ႔ စားတယ္ဗ်။ ေကာင္းမႈလုပ္တာေတာင္ ဟင္းေရြးေနတယ္ ထင္ရင္လဲ.. ၾကိဳက္တာကိုး.. း)
အမလဲ ငပိခ်က္ ၾကိဳက္တယ္၊ ပဲေတာ့ မၾကိဳက္ဘူးေတာ့၊ ပဲဆို ပဲျပဳတ္က လဲြရင္ မစားဘူး၊
Post a Comment