.:: Download Myanmar Font (WinKalaw New Version) HERE ::.

Friday, July 23, 2010

Thailand Visa

ထိုင္းကို အလုပ္ကိစၥ အစည္းအေဝးတက္ဖို႕ သြားရပါအံုးမယ္။ ရံုးကေန လႊတ္တာဆိုေတာ့ လိုအပ္တာေတြကို ရံုးက စီစဥ္ေပးမွာေပါ့။ ရံုးက ေလယာဥ္လက္မွတ္ စီစဥ္ေပးတယ္။ ေနဖို႕အတြက္ကို ဟိုဘက္အျခမ္းက တာဝန္ယူ စီစဥ္ထားလိမ့္မယ္။ ဗီဇာကေတာ့ မလိုဘူးတဲ့။ ဆုိက္ေရာက္ဗီဇာ ရိွတယ္ ဆိုပဲ။ ျမန္မာႏိုင္ငံဆိုတာ အာဆီယံထဲက ျဖစ္လို႕ ဗီဇာေတာင္ မလိုဘူးေနာ္ ဆုိပဲဗ်။ ကိုယ့္ဝမ္းနာ ကိုယ္သာ သိတယ္လို႕ပဲ ေျပာရပါမယ္။ အင္တာနက္မွာ ထိုင္းသံရံုးဆုိဒ္ေတြထဲ ဝင္ၿပီး ဗီဇာ လိုမလို ရွာေဖြဖတ္ၾကည္႕ေတာ့ ျမန္မာျပည္အေနနဲ႕က အစိုးရဝန္ထမ္းေတြပဲ ဗီဇာမလိုတာပါ။ ႏိုင္ငံသားေတြအေနနဲ႕ ဗီဇာ ေလွ်ာက္ရမွာပါ။ ဆိုက္ေရာက္ဗီဇာလည္း မရပါဘူး။

ခရီးသြားဝန္ေဆာင္မွဳေပးတဲ့ ေအးဂ်င့္က ဗီဇာကိစၥ လုပ္ေပးမယ္။ ေလယာဥ္လက္မွတ္ စီစဥ္ေပးတာ သူတုိ႕ပါပဲ။ ဒါေပမယ့္ ရံုးမွာ စာရြက္စာတမ္း လာယူတာက ၁ ရက္၊ သံရံုးမွာ ဗီဇာသြားတင္တာ ၁ ရက္၊ ဗီဇာရလို႕ ျပန္သြားယူတာက ၁ ရက္၊ ကၽြန္ေတာ့္ရံုးကို ျပန္လာပို႕ေပးတာက ၁ ရက္၊ စုစုေပါင္း အနည္းဆံုး ၄ ရက္ ၾကာမယ္တဲ့။ ခက္တာက ေနာက္အပတ္ တနလာၤေန႕က ထိုင္းႏုိင္ငံရဲ႕ ရံုးပိတ္ရက္ျဖစ္ျပန္ေရာ။ ပိတ္ရက္ေတြပါ ေပါင္းလိုက္ရင္ ဗီဇာရဖို႕က အေတာ္ၾကာႏုိင္တယ္။ ကိုယ့္ဘာသာ သံရံုးသြားၿပီး ေလွ်ာက္ရင္ေတာ့ ဗီဇာတင္ဖို႕နဲ႕ ျပန္သြားယူဖို႕ ၂ ရက္ပဲ ၾကာမယ္။ အဲဒါနဲ႕ပဲ ကိုယ့္အား ကိုယ္ကိုးဖို႕ပဲ ဆံုးျဖတ္လုိက္တယ္။

ဗီဇာေလွ်ာက္ဖို႕က ဗီဇာေဖာင္ ျဖည္႕ရပါတယ္။ ဗီဇာေဖာင္မွာ စကၤာပူဘက္က အာမခံေပးမယ့္ Guarantor လိုပါတယ္။ ထိုင္းဘက္မွာ တည္းခိုမယ့္လိပ္စာကို ျဖည္႕ရပါတယ္။ တည္းခို္မယ့္ လိပ္စာ မသိရင္လည္း ကိစၥမရိွပါဘူး။ အင္တာနက္ကေန ဟိုတယ္လိပ္စာ တစ္ခုခုကို ရွာၿပီး ထည္႕လိုက္လည္း အဆင္ေျပပါတယ္။ အဲဒါအျပင္ ထိုင္းကို ေရာက္မယ့္ေန႕ကို ျဖည္႕ရျပန္တယ္။ ထုိင္းမွာ ဘယ္ႏွရက္ ေနမယ္ဆိုတာလည္း ေမးပါတယ္။ က်န္တာေတြကေတာ့ ကိုယ္ေရး ရာဇ၀င္ေပါ့။

ခရီးသြားရတဲ့ ရည္ရြယ္ခ်က္ကိုလည္း ျဖည္႕ေပးရပါတယ္။ အလည္အပတ္လား၊ အစိုးရအလုပ္ကိစၥလား၊ စီးပြါးေရးကိစၥလားေပါ့။ စကၤာပူကေန ထိုင္းကို အလည္သြားတာ ဆိုရင္ ခရီးသြားဖို႕ လံုေလာက္တဲ့ ဓနအင္အား ရိွဖို႕လိုတဲ့အတြက္ စကၤာပူမွာ အလုပ္ လုပ္ေနတဲ့သူအဖို႕ ဘဏ္အေကာင့္ ျပရပါတယ္။ တစ္ေယာက္တည္း သြားတာဆိုရင္ေတာ့ ဘဏ္ထဲမွာ စကၤာပူေဒၚလာ တစ္ေထာင္ ရိွေၾကာင္း ျပေပးရပါတယ္။ မိသားစုလိုက္ သြားတာဆုိရင္ စကၤာပူေဒၚလာ ႏွစ္ေထာင္ရိွေၾကာင္း ျပရပါတယ္။ အြန္လိုင္းဘဏ္စနစ္ မရိွတဲ့သူအေနနဲ႕ ဘဏ္စာအုပ္ကို ယူသြားၿပီ ျပလိုက္ရင္ အဆင္ေျပပါတယ္။

အလုပ္ကိစၥအတြက္ သြားမယ္ဆုိရင္ ရံုးက စာထုတ္ေပးရပါတယ္။ ရံုးတံဆိပ္ ပါရပါတယ္။ ထိုင္းႏုိင္ငံဘက္မွာ အာမခံေပးမယ့္ လူရဲ႕ အမည္နဲ႕ လိပ္စာေတြ ေပးရပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ့္အေနနဲ႕ ရံုးစာထုတ္တာက ၾကာပါတယ္။ ရံုးခ်ဳပ္ကေန စာထုတ္ေပးၿပီးရင္ ဒီဘက္ရံုးကို လာပို႕ရအံုးမယ္။ စာထုတ္ေပးမယ့္ HR က မမေတြလည္း အခ်ိန္ေပးႏိုင္မွ စာက ထြက္လာအံုးမွာ။ ဒါေတာင္ မမေတြက အာဆီယံသားေတြ ဗီဇာ မလိုပါဘူးဆိုၿပီး ဖင္ပိတ္ျငင္းေနတာ။ ထိုင္းဘက္မွာ တာဝန္ယူမယ့္သူကိုလည္း အမည္အျပည္႕အစံုနဲ႕ လိပ္စာေတြ ဖုန္းဆက္ၿပီး ေမးရအံုးမယ္။ အဲဒီေတာ့ အလည္သြားတဲ့ အေနနဲ႕ပဲ ဗီဇာယူတာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။

ဗီဇာသြားတင္ဖို႕အတြက္ ပတ္စ္ပို႕ဓါတ္ပံု ၁ ပံု လိုပါတယ္။ ဗီဇာမွာ တခါတည္း ဓါတ္ပံုကပ္သြားလိုက္ပါ။ မကပ္သြားႏိုင္ရင္လည္း သံရံုးေရာက္ရင္ ကပ္ဖုိ႕ ေကာ္ေပးပါတယ္။ အေရးႀကီးဆံုးက ႏိုင္ငံကူးလက္မွတ္ ယူသြားဖို႕ပါ။ စကၤာပူႏုိင္ငံက ထုတ္ေပးထားတဲ့ တရားဝင္ကဒ္ျပား (PR, EP, Spass) ကိုလည္း မိတၱဴကူးၿပီး ေပးရပါတယ္။ ေလယာဥ္လက္မွတ္ ယူသြားဖုိ႕ လိုပါတယ္။ ေလာေလာဆယ္မွာေတာ့ ဗီဇာေၾကး မေပးရပါဘူး။ ကင္းလြတ္ခြင့္ ေပးထားပါတယ္။ အဲဒီစာရြက္စာတမ္းေတြ စံုၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေအာ့ခ်က္လမ္းက ထိုင္းသံရံုးမွာ မနက္ ၉ နာရီခြဲကေန ၁၁ နာရီခြဲ အၾကား အေရာက္သြားၿပီး ဗီဇာတင္ဖို႕ လုပ္ရတာေပါ့။ ေကာင္တာမွာ ဗီဇာတင္ၿပီးရင္ ေနာက္တစ္ေန႕မွာ ဗီဇာ လာေရြးဖို႕အတြက္ စာရြက္ေလး ထုတ္ေပးပါတယ္။ အဲဒီစာရြက္ေလးနဲ႕ ေနာက္တစ္ေန႕ ၂ နာရီနဲ႕ ၄ နာရီခြဲ အၾကား ဗီဇာ သြားထုတ္လို႕ ရပါၿပီ။ စကၤာပူမွာ ထိုင္းဗီဇာ ေလွ်ာက္တာ ဒါေလးပါပဲကြယ္။



8 comments:

မမသီရိ said...

ဒါနဲ႕ ေမာင္ေလး ရ
အာဆီႏိုင္ငံ ေတြ အခ်င္းခ်င္းဆို ၃ ပတ္အတြက္ ဗီဇာ တင္စရာ မလိုဘူး ဆို

khin oo may said...

[d[d

ကလူသစ္ said...

(((( ကေတာက္ )))) သိၾကေသးတာေပါ႔ကြာ။ ျမန္မာျပည္ေကာင္းစားမွ ထိုင္းႏိုင္ငံသားဆို ဘယ္ဂေလာင္မွ ေပးမ၀င္ဘူးလို႔ သတ္မွတ္ထားလိုက္မယ္... ဟြန္း....(အဘ တသက္ေတာ႔မွီေတာ႔မယ္မထင္ပါဘူး။ ေနာင္လာေနာက္သားေတြကိုသာ စကားလက္ဆင္႔ကမ္းလိုက္ပါကြာ)

ZT said...

အလုပ္ရွဳပ္ခံလိုက္တာ ဆရာဂ်ဴလိုင္ ရယ္။ ပင္နင္ဆူလာမွာ ၁၀ ေဒၚလာ (တစ္ခ်ိဳ႕ဆိုင္က ၂၅ ေဒၚလာ) ေပးျပီး ေလွ်ာက္ခိုင္းလိုက္။ ကတ္ဒ္ျပား ေကာ္ပီနဲ႕ ဓာတ္ပံုပဲ ေပးစရာလိုတယ္။ ဘာစာရြက္စာတမ္းမွ မလိုဘူး။ အမွန္အကန္ ေျပာတာ။ ကြ်န္ေတာ္ သြားေလွ်ာက္တာ ၃ ခါ ရွိျပီ။ ဒီေန႕ညေန ေပးရင္ တစ္ရက္ျခား ညေန သြားယူလို႕ရတယ္။

Tun Tun said...

Just want to share my experice last week.

Yes, You are rigth ZT.

I went to Thai embassy and apply visa myself. it is very easy and fast. No need bank account or/show money/SG PR card copies. as mention in the post.

I only give
1 photo
1 copie of my passport
1 copie of Air ticket

That's all.

JulyDream said...

ပီအာ အေနနဲ႕ေတာ့ မေျပာတတ္ဘူး ခင္ဗ်။ ကၽြန္ေတာ္က ပီအာ မဟုတ္တဲ့အတြက္ ေကာင္တာက ဘဏ္ေငြစုစာအုပ္ ျပခိုင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ မိတၱဴကူးေပးစရာေတာ့ မလိုပါဘူး။ ေငြစုစာအုပ္ကို ၾကည္႕ရံုေလး ၾကည္႕ၿပီး ျပန္ေပးပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ့္ကိုေတာ့ ပတ္စ္ပို႕ မိတၱဴ မေတာင္းပါဘူး။

ေမာင္မ်ိဳး said...

အလည္တစ္ေခါက္ လာေရာက္ဖတ္ရွဳ႕သြားပါတယ္ ။

mae said...

ထပ္သြားရမယ္ဆုိရင္ ယိုးဒယား Immigration မွာ ေလယာဥ္ပ်ံကြင္းက အထြက္မွာ တခါတည္း တုိးလာခဲ့လုိက္တာ ေကာင္းမယ္

တုိ႔တုန္းက business visa က ရႈပ္လုိ႔ tourist visa ခဏခဏ ေလွ်ာက္တာ reject ထိတယ္၊ တုိးလုိ႔ရမွန္း မသိဘူး၊ ခဏခဏ လာေတာ့ သူတုိ႔က မသကၤာေတာ့ဘူး .. အဟတ္

တကယ္က (ဟုိး)အရင္က ယုိးဒယားကုိ visa မလုိဘူး.. ျမန္မာနုိင္ငံက ယုိးဒယားကလူေတြကုိ visa ေလွ်ာက္ခုိင္းလုိ႔ .. ယုိးဒယားက ျပန္ပညာျပတာပါ